Allt fler Jönköpingsbor upptäcker relining!

“Relining - Ett kostnadseffektivt och smidigt sätt att renovera avloppsrör”

"Det känns kul att intresset för alla våra tjänster ökar", säger Anders Siljama och Björn Månsson.

Det är inte alla som vet att vi ligger cirka 50 år efter i utvecklingen av våra avlopp i Sverige. Det innebär att renoveringsbehovet är stort. Anders Siljama, verksamhetschef relining på Swoosh, och betonar att vi måste ta itu med problemet innan det är för sent.

– Genom relining skapar vi nya hållfasta rör i det befintliga systemet. Det är både smidigt, kostnadseffektivt och dessutom kan alla boende stanna kvar i sina hem under tiden, säger Anders Siljama.

Swoosh är ett miljötekniskt företag som erbjuder avancerade tjänster inom relining, kanaltätning, slamtömning, dag- och spillvattensystem, men dearbetar även förebyggande för att till exempel undvika driftstopp inom industrin. De finns i hela Sverige med lokalt drivna anläggningar – och sedan 2015 finns de i Jönköping.
– Vi har ett fantastiskt gäng i Jönköping!
Idag har vi 14 anställda varav tio av dem har varit med sedan starten. De har lång erfarenhet av branschen och är experter på att lösa alla möjliga problem, säger Björn Månsson, verksamhetschef för spoltjänsterna i regionen.

"Med våra spoltjänster erbjuder vi helhetslösningar som uppskattas av både företag och privatkunder", menar Björn Månsson.

Björn Månsson och hans kollegor filmar ofta avloppssystemet för att ta reda på hur det ser ut för att kunna föreslå åtgärder till sina kunder. Spoltjänsterna är ryggraden i Swoosh verksamhet, men relining blir allt populärare. 

– Relining är ett smart, miljövänligt och kostnadseffektivt sätt att renovera gamla avloppssystem. Vi skapar nya hållfasta rör i det befintliga rörsystemet. Ingen rivning behövs. Alla i fastigheten kan även stanna kvar i sina hem under tiden som arbetet utförs, säger Anders Siljama.

Snabb, enkel och miljövänlig renovering av gamla rör utan att byta dem - läs mer om relining här


Relining är ett effektivt, smidigt och snabbt sätt att renovera avloppsrör.
Metoderna är beprövade, kontrollerade och trygga. LÄS MER

Intresset för kanaltätning i Jönköping ökar också.
Kanaltätning, eller ventilationsrelining, som det också kallas, är en metod som innebär att de befintliga ventilationskanalerna tätas inifrån. Ingen rivning behövs, vilket också innebär att man slipper asbestsanering.

– Hela 80 procent av ventilationsrören i Sveriges fastigheter läcker, vilket medför höga energi och uppvärmningskostnader. Det är även dåligt för miljön och de boende, säger Anders Siljama.


Anders Siljama är verksamhetschef på Swooshrelining i Jönköping.

”Avloppssystem tar aldrig semester, oavsett konjunktur” 
– Vi har en stabil utveckling i Jönköping. Det är en trygg verksamhet. Många kunder uppskattar även att vi är med under hela processen, till exempel från en konstaterad vattenskada till ett nytt badrum, säger Anders Siljama.

LÄS ARTIKELN i Jönköpingsposten