Swoosh i Gävle och Sandviken tar hand om dina avloppssystem året runt!

Det har gått mer än tre år sedan Swoosh etablerade sig i Gävle. Och det går bra för det rikstäckande företaget. Peter ”Strömming” Strömsten, affärsutvecklare på orten, berättar att de ser mycket positivt på framtiden. – Vi har en unik position i Gävle eftersom vi erbjuder alla tjänster inom området avlopps- och dagvattensystem, säger han.

Oskar Jäder, verksamhetschef, och Peter Strömsten, affärsutvecklare.Oskar Jäder, verksamhetschef och Peter Strömsten, affärsutvecklare.

Swoosh är ett miljötekniskt företag som erbjuder avancerade tjänster inom relining, kanaltätning, slamtömning och torrsugning samt dag- och spillvattensystem, men de arbetar även förebyggande för att till exempel undvika driftstopp inom industrin. De finns i hela Sverige med lokalt drivna anläggningar. 

– Vi är fortfarande nya på marknaden i Gävle, men vi ser ett stort behov av våra tjänster. Vi har en mycket positiv utveckling. Avloppssystem tar aldrig semester, oavsett konjunktur, säger Peter Strömsten, affärsutvecklare.

Peter Strömsten ser postivt på Swoosh framtid i Gävle.
Peter Strömsten ser postivt på Swoosh framtid i Gävle.

Swoosh hjälper privatpersoner, fastighetsägare och företag med deras avlopp. Enligt Oskar Jäder, verksamhetschef, är inget jobb för stort – eller för litet. 

– Många kunder uppskattar att vi är med under hela processen. Om vi upptäcker att ett rör är dåligt, eller trasigt kan vi åtgärda det direkt med relining, innan vattenskadan är ett faktum. Vi har duktiga medarbetare i Gävle med lång erfarenhet. Flera av våra spoltekniker har 15 till 20 års erfarenhet, säger han. 

”Många kunder uppskattar att vi är med under hela processen”, säger Oskar Jäder.”Många kunder uppskattar att vi är med under hela processen”, säger Oskar Jäder.

Alla uppdrag som Swoosh tar sig an är unika. När de vardagliga funktionerna i våra avloppssystem helt plötsligt inte fungerar, så kan det snabbt bli ganska jobbigt. 

– Hör du ett kluckande ljud i vasken, eller får du stopp i avloppet ibland? Ett sådant stopp kan orsaka stora problem, och i värsta fall leda till en allvarlig vattenskada, säger Oskar Jäder och betonar att det är viktigt att agera direkt. 

När kunden ringer oss rycker vi ut på en gång, oavsett dag eller tid på dygnet

Oskar Jäder och hans kollegor filmar ofta avloppssystemet för att ta reda på hur det ser ut för att kunna föreslå åtgärder till sina kunder. Spoltjänsterna är ryggraden i Swoosh verksamhet, men relining blir allt populärare. 

– Relining är ett smart, miljövänligt och kostnadseffektivt sätt att renovera gamla avloppssystem. Vi skapar nya rör i det befintliga rörsystemet. Ingen rivning behövs. Vår reliningmetod har en hållbarhet på upp till 50 år. Alla i fastigheten kan bo kvar under tiden som arbetet utförs, säger han.

Alla uppdrag som Swoosh tar sig an är unika.
Alla uppdrag som Swoosh tar sig an är unika.

Swoosh i Gävle befinner sig i en expansiv fas och söker därför en spolbilsoperatör, men de är alltid intresserade av spoltekniker med erfarenhet av branschen.

– Vi har roligt på jobbet, och vi är ett bra gäng. Swoosh är ett tryggt företag med flera rikstäckande avtal. Vi satsar i hela landet – och det känns både kul och spännande, säger Peter Strömsten.