Höjt tak för rotavdraget!

Från 1 juli till 31 december höjs rotavdraget. Detta innebär att du kan få tillbaka mer pengar när du anlitar någon för renovering, ombyggnad eller tillbyggnad av ditt hus. Låt oss bryta ner det på ett enkelt sätt:

Före/efter - trasigt rör/relinat rör där vi skapar ett självbärande rör inuti det gamla utan att riva ytskikten.

Vad är rotavdrag?
Rotavdraget är en skattereduktion som du kan få när du anlitar hantverkare för att göra jobb på ditt fastighet. Det står för "Renovering, Ombyggnad och Tillbyggnad".

Vad innebär höjningen för 2024?
För 2024 har regeringen beslutat att öka maxbeloppet som du kan få i rotavdrag. Tidigare kunde du få upp till 50 000 kronor i avdrag/person/år, och nu har det höjts till 75.000kr. Perioden höjning gäller för är mellan 1 juli–31 december 2024. Det betyder att med två personer i hushållet kan avdraget uppgå till hela 150.000:- (läs mer på skatteverkets hemsida)

Hur fungerar det i praktiken?
När du anlitar oss på Swoosh kan du direkt på fakturan se rotavdraget. Vi drar av en del av arbetskostnaden, och du betalar mindre. Vi får sedan tillbaka mellanskillnaden från Skatteverket.

Varför höjer man rotavdraget?
Syftet med att höja rotavdraget är att stimulera ekonomin genom att uppmuntra fler att renovera och förbättra sina hem. Det skapar jobb och ökar konsumtionen i samhället.

Så, om du funderar på att utföra en större renovering, t ex relining, så kan det vara läge att passa på!

LÄS MER OM RELINING